Καταπολεμηστε το αγχος με φυσικα ροφηματα

By Admin_Gr 8 years ago
Home  >  ΧΑΛΑΡΩΣΗ  >  ΓΕΥΣΟΥ  >  Καταπολεμηστε το αγχος με φυσικα ροφηματα

Καταπολεμηστε το αγχος με φυσικα ροφηματα

Τα φυσικά ροφήματα χρησιμοποιούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια για την αντιμετώπιση του άγχους και την χαλάρωση. Χρησιμοποιούνται σε πνευματικές τελετές και τελετουργίες και στην ιατρική, ενώ ακόμα και σήμερα είναι γνωστά για τις κατευναστικές τους ιδιότητες. Ακόμα και το κοινό τσάι έχει οφέλη. Παρόλο που περιέχει καφεΐνη, σε αντίθεση με τον καφέ, το κοινό τσάι δεν προκαλεί άγχος ή στρες. Γι’ αυτό η συμβουλή μας είναι πίνετε τσάι, όχι καφέ!

Τσάι πασιφλόρας
Η Passiflora incarnata ήρθε από το Περού τον 17ο αιώνα και πήρε την λατινική ονομασία της από την ομοιότητά της με τον σταυρό. Οι Περουβιανοί την χρησιμοποιούσαν ως ηρεμιστικό και στην Ευρώπη όμως χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του άγχους εδώ και αιώνες. Πλέον, η πασιφλόρα θεωρείται ότι ανακουφίζει από το άγχος, την αϋπνία και άλλα νευρικά προβλήματα. Μερικές έρευνες έχουν δείξει πως η χρήση της πασιφλόρας ως αγχολυτικού φαρμάκου βελτίωσε την ποιότητα του ύπνου ατόμων που την έπιναν σε ρόφημα για εφτά ημέρες. Σας συστήνουμε να ξεκινήσετε με μικρή δόση και να προσαρμόσετε την δόση αναλόγως με τις ανάγκες σας, και βλέποντας στην πορεία αν σας ωφελεί.

Κάβα-κάβα
Το κάβα-κάβα είναι ένα από τα πιο ισχυρά βότανα κατά του άγχους. Προκαλεί αίσθημα χαλάρωσης σχεδόν αμέσως. Προτιμήστε να αγοράζετε κάβα-κάβα από ειδικά μαγαζιά με τσάι καθώς η ποιότητά του βοτάνου επηρεάζει την αποτελεσματικότητά του και το κάβα-κάβα που πωλείται στα σουπερμάρκετ συνήθως δεν είναι αρκετά δυνατό. Για ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα προσθέστε λίγο γάλα καρύδας. Δεν υπάρχει κίνδυνος εθισμού αλλά σας συστήνουμε να ενημερώσετε τον γιατρό σας ότι πίνετε κάβα-κάβα για την αποφυγή πιθανής αλληλεπίδρασής της με κάποια φάρμακα, όπως οι βενζοδιαζεπίνες.

Τσάι βαλεριάνας
Ο Ιπποκράτης σύστηνε το τσάι βαλεριάνας για ασθενείς που υπέφεραν από αϋπνίες. Αυτό το τσάι μειώνει τα σωματικά συμπτώματα του άγχους και βοηθά στην φυσική διαδικασία του ύπνου. Προσέξτε, όμως: Η υπερβολική δόση μπορεί να προκαλέσει λήθαργο. Όπως και με την πασιφλόρα, ξεκινήστε με μικρή δόση και προσαρμόστε την στην πορεία ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Άλλα ροφήματα για το άγχος

  • Μπλε βερβένα: Διευκολύνει τον ύπνο και ηρεμεί το νευρικό σύστημα.
  • Νεπέτα: Αυτό το βότανο καταπολεμά τα συμπτώματα του άγχους, μειώνει την μυϊκή ένταση και σας βοηθά να κοιμηθείτε.
  • Χαμομήλι: Εκτός της αντιμετώπισης του μέτριου άγχους, το χαμομήλι βοηθάει και στους στομαχόπονους. Μπορείτε να προσθέσετε χαμομήλι στο μπάνιο σας για πρόσθετη χαλάρωση και αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων, όπως το έκζεμα.
  • Πράσινο τσάι: Περιέχει θειανίνη, ένα αμινοξύ που συμβάλλει στην χαλάρωση. Διαλέξτε προσεκτικά το είδος του πράσινου τσαγιού που επιθυμείτε: Υπάρχουν ποικιλίες με και χωρίς καφεΐνη. Για χαλάρωση, επιλέξτε χωρίς καφεΐνη.
Categories:
  ΓΕΥΣΟΥ, ΧΑΛΑΡΩΣΗ