Σπαγγετι κολοκυθας και σαλτσα μπολονεζ με μοσχαρισιο κιμα
4 μερίδες
Συστατικά:
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 800 g μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κονσέρβα τριμμένες ντομάτες
- 65 g τοματοπολτός
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξηρός βασιλικός
- ½ κουταλάκι του γλυκού ξηρό θυμάρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή ρίγανη
- 1 πρέζα αλάτι
- Μαύρο πιπέρι
- 6 μεσαία κολοκύθια, ξεφλουδισμένα
Οδηγίες:
- Σάλτσα μπολονέζ:
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρετε τον κιμά σε μέση-υψηλή θερμοκρασία μέχρι να πάρει χρώμα.
- Μόλις ο κιμάς είναι έτοιμος, στραγγίζετε το λίπος.
- Προσθέτετε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια.
- Σοτάρετε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διαφανή, για ≈5 λεπτά.
- Προσθέτετε το σκόρδο, τις ντομάτες, τον τοματοπολτό, το βασιλικό, το θυμάρι και τη ρίγανη.
- Τα κατεβάζετε από τη φωτιά και τα αφήνετε στην άκρη.
- Ζυμαρικά κολοκύθας:
- Βάζετε το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και το ζεσταίνετε μέχρι να αρχίσει να βράζει. Προσθέτετε τα κολοκυθάκια. Βράζετε για ≈45 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Πασπαλίζετε τα κολοκυθάκια με αλάτι και πιπέρι.
- Για να δημιουργήσετε τα ζυμαρικά, περνάτε τα κολοκυθάκια από κόφτη λαχανικών spiralizer.
- Σοτάρετε τα κολοκυθάκια μέχρι να γίνουν όσο μαλακά τα θέλετε, για 5 έως 10 λεπτά.
- Τοποθετείτε τα ζυμαρικά σε ένα πιάτο. Περιχύνετε με τη σάλτσα μπολονέζ.
Φωτογραφία: miss_yasmina via Visualhunt