Σπαγγετι κολοκυθας και σαλτσα μπολονεζ με μοσχαρισιο κιμα

By Admin_Gr 8 years ago
Home  >  ΤΡΟΦΕΣ  >  ΣΥΝΤΑΓΕΣ  >  Σπαγγετι κολοκυθας και σαλτσα μπολονεζ με μοσχαρισιο κιμα

Σπαγγετι κολοκυθας και σαλτσα μπολονεζ με μοσχαρισιο κιμα

4 μερίδες

Συστατικά:

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 800 g μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κονσέρβα τριμμένες ντομάτες
  • 65 g τοματοπολτός
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξηρός βασιλικός
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ξηρό θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή ρίγανη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι
  • 6 μεσαία κολοκύθια, ξεφλουδισμένα

Οδηγίες:

  1. Σάλτσα μπολονέζ:
    1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρετε τον κιμά σε μέση-υψηλή θερμοκρασία μέχρι να πάρει χρώμα.
    2. Μόλις ο κιμάς είναι έτοιμος, στραγγίζετε το λίπος.
    3. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια.
    4. Σοτάρετε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διαφανή, για ≈5 λεπτά.
    5. Προσθέτετε το σκόρδο, τις ντομάτες, τον τοματοπολτό, το βασιλικό, το θυμάρι και τη ρίγανη.
    6. Τα κατεβάζετε από τη φωτιά και τα αφήνετε στην άκρη.
  2. Ζυμαρικά κολοκύθας:
    1. Βάζετε το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και το ζεσταίνετε μέχρι να αρχίσει να βράζει. Προσθέτετε τα κολοκυθάκια. Βράζετε για ≈45 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Πασπαλίζετε τα κολοκυθάκια με αλάτι και πιπέρι.
    2. Για να δημιουργήσετε τα ζυμαρικά, περνάτε τα κολοκυθάκια από κόφτη λαχανικών spiralizer.
    3. Σοτάρετε τα κολοκυθάκια μέχρι να γίνουν όσο μαλακά τα θέλετε, για 5 έως 10 λεπτά.
  3. Τοποθετείτε τα ζυμαρικά σε ένα πιάτο. Περιχύνετε με τη σάλτσα μπολονέζ.

Φωτογραφία: miss_yasmina via Visualhunt

Categories:
  ΣΥΝΤΑΓΕΣ, ΤΡΟΦΕΣ