Σαλατα αντιδια με τονο
4 μερίδες
Συστατικά:
- 113 g μαλακό τυρί με μυρωδικά (αλοιφή)
- 113 g, τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά, μαλακό
- 5 mL χυμός λεμονιού ή λάιμ
- 2 αντίδια (ή φύλλα μαρουλιού ή κράκερ)
- 1 κονσέρβα (≈92 g) τόνος, στραγγισμένος και τεμαχισμένος
- Κλαδάκια νεροκάρδαμο ή τριμμένη πιπεριά pimento, για το γαρνίρισμα.
Οδηγίες:
1. Βάζετε τα δύο τυριά και το χυμό λεμονιού σε ένα μπλέντερ.
2. Καλύπτετε και χτυπάτε το μείγμα μέχρι να ανακατευθούν καλά τα υλικά.
3. Κόβετε 1 cm από τους κάτω μίσχους των αντιδιών. Χωρίζετε σε φύλλα.
4. Τοποθετείτε 1 με 2 κουταλάκια τόνο σε κάθε φύλλο. Προσθέτετε 2 κουταλάκια (≈6 g) της γέμισης τυριού σε κάθε φύλλο.
5. Γαρνίρετε το καθένα με ένα κλαδάκι νεροκάρδαμο.