Ξιφιας με λεμονι

By Admin_Gr 7 years ago
Home  >  ΤΡΟΦΕΣ  >  ΣΥΝΤΑΓΕΣ  >  Ξιφιας με λεμονι

Ξιφιας με λεμονι

4 μερίδες

Συστατικά:

  • 4 (250-300 γ) φιλέτα ξιφία
  • 45 ml χυμό λεμονιού
  • 2 g ξερό φασκόμηλο
  • 120 mL λάδι κάνολα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι
  • 2 λεμόνια, κομμένα στα τέσσερα
  • Μαϊντανός, για γαρνίρισμα

Οδηγίες:

1. Προθερμαίνετε τη σχάρα. Τοποθετείτε το ράφι του φούρνου 4 ίντσες μακρυά από την πηγή θερμότητας. Αλείψτε το ταψί με σπρέι μαγειρέματος

2. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάτε ελαφρά με ένα πιρούνι το λάδι, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το σκόρδο, και το φασκόμηλο μέχρι να αναμειχθούν. Αλείφετε τον ξιφία με το μείγμα.

3. Τοποθετείτε τον ξιφία στο έτοιμο ταψί και το βάζετε στο φούρνο. Ψήνετε μέχρι να είναι αδιαφανή όταν δοκιμάζονται με την άκρη ενός μαχαιριού, περίπου 5 λεπτά σε κάθε πλευρά.

4. Σερβίρετε το ψάρι σε ατομικά πιάτα. Στίβετε 1/2 ενός λεμονιού πάνω σε κάθε φιλέτο ξιφία. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό.

Categories:
  ΣΥΝΤΑΓΕΣ, ΤΡΟΦΕΣ