Σπαγγετι primavera με πιπερια

By Admin_Gr 8 years ago
Home  >  ΤΡΟΦΕΣ  >  ΣΥΝΤΑΓΕΣ  >  Σπαγγετι primavera με πιπερια

Σπαγγετι primavera με πιπερια

4 μερίδες

Συστατικά:

  • 120 g σπαγγέτι από πολλά δημητριακά
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο, ψιλοκομμένο*
  • 45 g πιπεριές και κρεμμύδι
  • 45 g κονσέρβα φασόλια cannellini (λευκά φασόλια), ξεπλυμένα και στραγγισμένα
  • 60 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξηρό θυμάρι, θρυμματισμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
  • 30 g ελαφρύ τυρί παρμεζάνα, τριμμένο

Οδηγίες:

  1. Μαγειρεύετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στην άκρη.
  2. Σε ένα γουόκ, ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το σκόρδο. Μαγειρεύετε για 30 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Προσθέτετε τα κατεψυγμένα λαχανικά απευθείας στο μείγμα. Μαγειρεύετε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  4. Προσθέτετε τα φασόλια, το λευκό κρασί, το χυμό λεμονιού, το θυμάρι, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το κόκκινο πιπέρι. Τα αφήνετε να πάρουν μια βράση.
  5. Χαμηλώνετε τη φωτιά. Μαγειρεύετε χωρίς καπάκι για περίπου 4 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Απομακρύνετε το γουόκ από τη φωτιά.
  6. Ρίχνετε το βούτυρο.
  7. Ρίχνετε τα ζυμαρικά στο μείγμα των λαχανικών. Τα ανακατεύετε ελαφρώς.
  8. Πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και το ξύσμα λεμονιού.

Φωτογραφία: Erik via Visualhunt.com

Category:
  ΣΥΝΤΑΓΕΣ