Σαλατα με μπανανα και ακτινιδιο

4 μερίδες
Συστατικά:
- 30 mL χυμός λάιμ
- 15 mL λάδι κάνολα
- 1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι εσαλότ, ψιλοκομμένο
- 10 mL ξύδι ρυζιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- 1 πρέζα αλάτι
- Πρέζα πιπέρι καγιέν
- 4 ακτινίδια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους
- 2 ώριμες μπανάνες, ξεφλουδισμένες και κομμένες διαγώνια σε φέτες πάχους 2,5 cm
- 50 g κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
- 4 φύλλα φρέσκιας μέντας, ψιλοκομμένα
- 15 g ψιλοκομμένα κάσιους, καβουρδισμένα
Οδηγίες:
- Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάτε ελαφρά το χυμό λάιμ, το λάδι, το κρεμμύδι εσαλότ, το ξύδι, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι καγιέν.
- Προσθέτετε τα ακτινίδια, τις μπανάνες, την πιπεριά και τη μέντα στο μπολ. Ανακατεύετε ώσπου να καλυφθούν με το μείγμα.
- Σε ένα τηγάνι, καβουρδίζετε το ψιλοκομμένο κάσιους σε μέση-χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
- Σερβίρετε πασπαλίζοντας με κάσιους