Ψητες αγκιναρες

By Admin_Gr 4 years ago
Home  >  ΤΡΟΦΕΣ  >  ΣΥΝΤΑΓΕΣ  >  Ψητες αγκιναρες

Ψητες αγκιναρες

6 μερίδες

Συστατικά:

  • 3 αγκινάρες
  • 1 λεμόνι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας πιπέρι σε κόκκους
  • 4 έως 6 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες:

  1. Προθερμαίνετε το γκριλ σε μεσαία θερμοκρασία.
  2. Προετοιμάζετε τις αγκινάρες:
    • Αφαιρείτε το εξωτερικό στρώμα φύλλων από το κοτσάνι και ψαλιδίζετε όλες τις υπόλοιπες ακιδωτές άκρες από τα εξωτερικά φύλλα.
    • Κόβετε τις άκρες από τους μίσχους των αγκιναρών και τις κόβετε κατά μήκος στη μέση.
  3. Γεμίζετε μια σκεπαστή κατσαρόλα με νερό και το αφήνετε να βράσει. Ξύνετε και στύβετε το λεμόνι. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού στο νερό. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και το πολτοποιημένο σκόρδο.
  4. Προσθέτετε απαλά τα κομμάτια αγκινάρας στο βραστό νερό και χαμηλώνετε τη φωτιά. Σιγοβράζετε έως ότου το κοτσάνι να μπορεί να τρυπηθεί με ένα πιρούνι, για 12 έως 15 λεπτά.
  5. Μεταφέρετε τις αγκινάρες σε ένα ξύλο κοπής. Τις αφήνετε να κρυώσουν, για περίπου 10 λεπτά.
  6. Αφαιρείτε και πετάτε τους πυρήνες τους και αλείφετε την κομμένη πλευρά με ελαιόλαδο.
  7. Ψήνετε τις αγκινάρες στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν και να καψαλιστούν ελαφρώς, για περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά.
  8. Οι αγκινάρες μπορούν να σερβιριστούν ζεστές, σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύες.
Categories:
  ΣΥΝΤΑΓΕΣ, ΤΡΟΦΕΣ