Πουτιγκα σοκολατας

By Admin_Gr 4 years ago
Home  >  ΤΡΟΦΕΣ  >  ΣΥΝΤΑΓΕΣ  >  Πουτιγκα σοκολατας

Πουτιγκα σοκολατας

6 μερίδες

Συστατικά:

  • 7 g λιναρόσπορος
  • 45 mL εσπρέσο
  • 530 mL χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γάλα, χωρισμένα σε δύο μέρη
  • 132 g ζάχαρη, χωρισμένα σε δύο μέρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 60 g άγλυκη σκόνη κακάου
  • 5 mL εκχύλισμα βανίλιας
  • 16 g καλαμποκάλευρο

Οδηγίες:

1. Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ, χτυπάτε ελαφρά το λιναρόσπορο (αλεύρι λιναρόσπορου) με ζεστό εσπρέσο χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι. Το αφήνετε στην άκρη.

2. Σε μια μέτριου μεγέθους κατσαρόλα, ανακατεύετε 350 ml γάλα, 66 g ζάχαρη και το αλάτι. Αφήνετε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

3.Σε ένα μέτριου μεγέθους μπολ, ανακατεύετε 66 g ζάχαρη, τη σκόνη κακάου και το καλαμποκάλευρο. Προσθέτετε 180 ml γάλα. Χτυπάτε ελαφρά μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.

4. Ρίχνετε σιγά σιγά το ζεστό μείγμα γάλακτος στο μείγμα του κακάου. Βάζετε ξανά το μείγμα στην κατσαρόλα και να το αφήνετε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά, ανακατώνοντας ελαφρά συνεχώς, μέχρι να πήξει και να είναι γυαλιστερό, για 3 λεπτά. Το απομακρύνετε από τη φωτιά. Ρίχνετε περίπου 240 mL από το ζεστό μείγμα κακάο στο χτυπημένο σπόρο λιναριού.

5. Ρίχνετε αυτό το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, χτυπώντας ελαφρά συνεχώς, έως ότου βγάλει ατμό και συμπυκνωθεί, περίπου για 2 λεπτά, αλλά μην αφήσετε το μείγμα να βράσει. Ρίχνετε σιγά σιγά τη βανίλια. Το σερβίρετε ζεστό.

Categories:
  ΣΥΝΤΑΓΕΣ, ΤΡΟΦΕΣ