Μπεργκερ με παναρισμενο λευκο ψαρι

By Admin_Gr 8 years ago
Home  >  ΤΡΟΦΕΣ  >  ΣΥΝΤΑΓΕΣ  >  Μπεργκερ με παναρισμενο λευκο ψαρι

Μπεργκερ με παναρισμενο λευκο ψαρι

6 μερίδες

Συστατικά:

 Ελαφριά σάλτσα ταρτάρ (βγάζει 125 mL σάλτσα (15-20 mL ανά μερίδα)]

  • 65 mL γιαούρτι
  • 40 mL μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
  • 20 g αγγουράκι τουρσί, τεμαχισμένο
  • 5 mL φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού (1 mL) μουστάρδα Dijon
  • Καυτερή σάλτσα (ανάλογα με το γούστο σας)

 Αυτή η σάλτσα μπορεί να αποθηκευτεί σε ένα σφραγισμένο βάζο στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες.

Φιλέτα ψαριών

  • 6 φιλέτα λευκού ψαριού (βακαλάος, ιππόγλωσσος, ή γλώσσα)
  • 2 αυγά
  • 15 mL φυτικό έλαιο
  • 125 g θρύμματα ψωμιού
  • 50 g φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα, ελαφρύ
  • 6 ψωμάκια ολικής αλέσεως για μπέργκερ (1 ½ oz/45g το καθένα) ή πίτες (για σουβλάκι)

Συνοδευτικά για το μπέργκερ (προαιρετικά)

  • Μαρούλι
  • Φέτες ντομάτας
  • Κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες (στη σχάρα, σοτέ ή ωμά)
  • Πίκλες σε φέτες

Οδηγίες:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220° C (200°C για φούρνους με ανεμιστήρα)

Για να προετοιμάσετε την ελαφριά σάλτσα ταρτάρ, ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολ (προσθέτετε όση καυτερή σάλτσα θέλετε).

Σε ένα μικρό μπολ χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, ανακατεύετε τα ασπράδια αυγών και το λάδι. Αφήνετε το μείγμα για λίγο στην άκρη.

Σε ένα ρηχό πιάτο, αναμειγνύετε τα θρύμματα ψωμιού και το τυρί παρμεζάνας.

Βυθίζετε κάθε πλευρά των 6 φιλέτων ψαριού πρώτα στο μείγμα του αυγού και έπειτα στο μείγμα με τα θρύμματα ψωμιού.

 

Τοποθετείτε τα φιλέτα ψαριού σε έναν δίσκο ψησίματος ελαφρώς λαδωμένο με το φυτικό λάδι. Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά, έως ότου τα φιλέτα γίνουν χρυσό-καφετί (γυρίζοντάς τα μία φορά στα 10 λεπτά και προσέχοντας να μην τα ψήσετε υπερβολικά).

Ανοίγετε τα ψωμάκια ολικής αλέσεως οριζόντια και στο κάτω ψωμάκι βάζετε μια κουταλιά της σούπας (15 mL) ελαφριά σάλτσα ταρτάρ και από πάνω το φιλέτο ψαριού. Προσθέτετε τα συνοδευτικά της επιλογής σας: μαρούλι, φέτες ντομάτας, λεπτές φέτες κρεμμύδια (στη σχάρα, σοτέ ή ωμά) ή/και πίκλα σε φέτες. Βάζετε το άλλο μισό ψωμάκι από πάνω και απολαμβάνετε!

 

Πηγή: Canadian Diabetes Association

Categories:
  ΣΥΝΤΑΓΕΣ, ΤΡΟΦΕΣ